Hope Tech


Hope Technology begon aan het einde van de jaren 80 als een toeleveringsbedrijf voor het maken van gereedschappen en armaturen voor de vele lokale ruimtevaartbedrijven. In 1989 begonnen ze met het maken van schijfremmen voor de nieuw ontwikkelde mountainbikes. Aanvankelijk voor persoonlijk gebruik van de eigenaren Ian Weatherill en Simon Sharp, maar ze realiseerden zich al snel dat deze remmen als een op zichzelf staand product konden worden verkocht.

Omdat schijfremmen zo'n nieuw idee waren op een fiets, besloten ze om andere, meer gebruikelijke fietsproducten te gaan produceren, waarvan de eerste een voornaaf was. Deze begonnen te verkopen via retailers in het VK en er was ook interesse in veel landen over de hele wereld.
In de daaropvolgende jaren werden er nog veel meer producten aan het assortiment toegevoegd en in 2000 werd besloten om alle onderaannemingswerk stop te zetten en zich volledig te concentreren op fietsproducten.

Hope produceert nu bijna elk onderdeel voor een fiets, inclusief naven, remmen, balhoofd, stuurpennen, trapassen en verlichting. Het enige grote onderdeel dat nog moet worden ontwikkeld, is het daadwerkelijke frame, dat mogelijk in de niet al te verre toekomst zal gebeuren. Alle onderdelen worden met trots vervaardigd in Hope's Barnoldswick-fabriek, een echte ultramoderne faciliteit. Ze hebben bijna 100 medewerkers die de fabriek 24 uur per dag, 7 dagen per week bedienen, de 55 CNC-machines bedienen, de afzonderlijke componenten anodiseren en de afgewerkte onderdelen met de hand assembleren. Door alle producten ter plaatse te produceren, heeft Hope totale controle over kwaliteit en leveringsschema's.

Hope exporteert ongeveer 50% van haar productie naar meer dan 40 landen. Ze doen rechtstreeks zaken met retailers in het VK, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland (met Frans- en Duitssprekend personeel), en hebben vervolgens distributeurs in vele andere landen. Hun componenten hebben een uitstekende internationale reputatie voor zowel kwaliteit als betrouwbaarheid. Ze worden over het algemeen gemonteerd door enthousiastelingen die hun fietsen naar het hoogste niveau willen upgraden en worden geleverd via speciaalzaken.

Een klein deel van de hope collectie staat in onze webshop. Hope delen worden op bestelling geleverd, bij prepaid order.

Levertijd is afhankelijk van de beschikbaarheid van de fabrikant.

Zoek u onderdelen van hope die niet in onze webshop staan, neem gerust contact op per mail en wij gaan ons best doen om u te helpen.

Direct naar de webshop voor Hope delen klik hier